Wanneer krachtstroom aansluiten?

In de meeste woningen komt de elektriciteit het huis binnen via een 1 fase aansluiting. Deze elektriciteitsaansluiting is voldoende om standaard huishoudelijke apparaten te voorzien van elektriciteit. Sommige apparaten, zoals sauna’s, bubbelbaden, grote ovens en ook elektrische kookplaten zijn echter zwaarder dan de reguliere huishoudelijke apparaten en hebben meer vermogen nodig. Dit betekent echter niet dat er direct krachtstroom nodig is; een 3 fase aansluiting is meestal genoeg. Deze termen, krachtstroom en 3 fase aansluiting, worden vaak door elkaar gebruikt. Krachtstroom is echter iets anders dan een 3 fase aansluiting.

Wat is het verschil tussen krachtstroom en een 3 fase aansluiting?

De standaard 1 fase aansluiting heeft twee draden, een fasedraad en een nuldraad en zorgt voor een spanning van 230 volt. Wanneer u zwaardere apparaten in huis heeft, dan kan een 1 fase aansluiting overbelast raken. In dit geval is een 3 fase aansluiting nodig, waarbij 230 volt over 3 draden wordt verdeeld. Een 3 fase aansluiting kunt u herkennen aan vier draden, 3 fasedraden en 1 nuldraad. Krachtstroom is een speciale stroom dat voor industriële toepassingen wordt gebruikt en bij de energieleverancier aangevraagd moet worden. Voor krachtstroom is wel een 3 fase aansluiting nodig. Wilt u krachtstroom aanleggen? Houtman Elektrotechniek kan u hiermee helpen.

Inductiekookplaat aansluiten

Elektrische kookplaten hebben ook extra vermogen nodig. Wilt u een inductiekookplaat aanschaffen? Laat dan een Perilex stekker aansluiten in uw keuken. Een Perilex-systeem is een 3 fase stekkersysteem dat wordt gebruikt voor elektrische kooktoestellen met een hoog vermogen. Neem gerust contact met ons op indien u vragen heeft over uw elektriciteitsaansluiting. In de regio Nieuwegein staan wij voor u klaar.